onsdag 26 september 2012

Mormors spetsar och avskalad keramik

Vad vore en design- och hantverksmarknad utan en salig blandning? Dagens utställare bjuder på allt från smycken av sirliga trådar, kuddar av äldre textilier och brickor med spetsmönster till vackra bruksföremål i keramik.

Brusewitz Design
Bakom Brusewitz Design står systrarna Thyra och Ebba Brusewitz. Tillsammans brinner de för det kvinnliga hantverket. "Vi inspireras av, tar tillvara på och lyfter fram de textila skatter som kvinnor i generationer har skapat. Våra produkter är unika och andas textil nostalgi, kvalitet och lite humor!"

Nytt för hösten är servetter och magneter med tryck från några av favoriterna bland Mormor Marias virkade dukar. "De gamla dukarna väcker minnen till liv. Det känns roligt att vi har lyckats omvandlar den klassiska mormorsduken till något aktuellt och användbart" säger Ebba Brusewitz.

Stina keramik
Christina Kåge Richert är hantverkaren bakom Stina keramik. Hon är bosatt på Vikbolandet och har i en period som liten bott på Mallorca - en blandning som har präglat henne. Sin inspiration får hon nämligen både från Medelhavskulturen och det nordiskt svala. "
Vacker, enkel och funktionell vill jag att min keramik ska vara" säger Stina. Och ja, det är den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar