om konceptet

M under taket
är återkommande marknader - under tak - på Hospitalsgatan i Gamla Stan, Norrköping. Varje marknad har sin egen inriktning, det kan vara design, konst, mat, trädgård, jul eller påsk. Marknaderna ska präglas av bra kvalitet snarare än enormt utbud med plats för ett 20-tal utställare och under det 30 meter långa väderskyddande tälttaket kan besökarna träffa producenten bakom varan som säljs. Mycket lokalt, mycket svenskt och småskaligt producerat vare sig det är av hand eller maskin.

M-kvarteren i Gamla Stan 
består av hyresvärden Magnentus fastigheter på Drottninggatan, Hospitalsgatan och Trädgårdsgatan. Äldre vackra hus renoverade till toppskick med noggrant utvalda verksamheter i lokalerna. M står för möten, musik, mys, miljö, mat, Magnentus och marknader. Här finns design- och inredningsbutiker, kläder, choklad, te, kaffe, smycken, skönhetsvård, blommor, ljud- & bildteknik, stenugnsbageri samt nyöppnade boutiquehotellet The Lamp med restaurang Ardor samt deli ÖstgötaKök som borgar för goda upplevelser och en ständig ström av tillresta gäster.

Fastighetsbolaget Magnentus - http://www.magnentus.se/
har sedan starten 1987 satsat på högkvalitativa fastighetsobjekt med både privat boende och kommersiella lokaler på centrala platser i Norrköping. M-kvarteren i Gamla Stan är de senast tillkomna fastigheterna i beståndet och de första med tydlig inriktning på butiker och serviceverksamheter.

Projektledare Erika Tubbin - http://www.erikatubbin.se/
formgivare med kontor, showroom och butik i M-kvarteren. Driver egna varumärket erika tubbin med smycken, inredningsdetaljer och kökstextil. Produkterna säljs hos ett växande antal återförsäljare runt om i landet. Erika har en bakgrund som kulturvetare med jobb inom olika publika verksamheter. Från dessa och från livet som egen företagare på heltid sedan 2005 har hon hämtat erfarenheter inom bla administration, marknadsföring och information vilka kommer till nytta i M under taket. Ett stort nätvekr inom både Norrköpings näringsliv och design-Sverige ger en god grund att stå på för att genomföra roliga och proffsiga marknader.

Gamla Stan i Norrköping - http://www.gamlastaninorrkoping.se/
Gamla Stan kännetecknas av atmosfären, de vackra husen i kvarteren, lockande specialbutiker och platser för rast och vila. Dåtid, nutid och framtid möts i en miljö som erbjuder mänskliga möten genom nöje och nytta. Geografiskt sett är stadsdelen Gamla Stan det område i Norrköpings innerstad som börjar i söder vid Repslagaregatan och slutar efter Karl Johans park i norr, med Strömmen som gräns åt väster och Östra Promenaden i öster.