DESIGNmarknad Kulturnatten 29/9Vi upprepar förra årets succé med up and coming design och gediget hantverk på Kulturnatten - Norrköpings sjysstaste dag med fantastisk stämning och massor med folk i rörelse. Vi laddar upp under tältet kl 12-21!

Dessa formgivare/hantverkare dukar upp sina produkter till försäljning:

Re-do designstore med Design for life och Hilda Barr
www.redodesignstore.se  - www.linnbjelknedesign.com - www.hildabarr.com
Lokal och hållbar design från småskaliga designers
Handla en klänning som en gång varit en gardin, smycken gjord från mammas trasserade berså tallrik, örhängen gjord av knapparna från blusen du en gång hade eller se dina gamla vinylskivor i form av en lampa... ja listan kan göras lång. Hos oss blir du garanterad glad, nostalgisk och inspirerad!

koppling kontakt - www.kopplingkontakt.se
Andreas Sjöstrand en göteborgsbaserad konstnär och designer som dyker upp med två rykande färska prints till utställarbordet. "Jag är fascinerad av att se saker på olika avstånd, zooma ut och se helheten zooma in och se komplexiteten. Mina prints är uttryck för detta, reflektioner över livet, kopplingar, spänningar och kontakter, oändligt intrikat."

Stina keramik - www.stinakeramik.com
Min inspiration får jag från medelhavet och det nordiskt svala. Vacker, enkel och funktionell vill jag att min keramik ska vara.

Brusewitz Design - www.brusewitzdesign.com
Vi som står bakom Brusewitz Design är systrarna Thyra och Ebba Brusewitz. Tillsammans brinner vi för det kvinnliga hantverket. Vi inspireras av, tar tillvara på och lyfter fram de textila skatter som kvinnor i generationer har skapat. Våra produkter är unika och andas textil nostalgi, kvalitet och lite humor!

Konstig Design - www.konstigdesign.se

Pärltavlor - www.parltavlor.se
Jag uttrycker mig kreativt med och skapar konst av pärlplattor. Man kan säga att jag kombinerar pointillismens uttryck med en mycket mer modern konstart, pixelkonst. Titta gärna på de befintliga tavlorna som finns att köpa, eller lägg in en beställning utifrån ditt eget val av fotografi!

Gunnel Borén design - www.silverrocks.bloggplatsen.se
Längtan efter att arbeta som silversmed har jag haft sedan ungdomen, en dröm som sedan några år tillbaka har förverkligats; Nu designar och tillverkar jag smycken i sterling silver, stenar och kristaller.

Saved & Remade - www.savedandremade.blogspot.com
Hos Saved & Remade är det mycket som får chans till nytt liv. MiaMaria räddar livet på framför allt porslin där gamla uttjänta tallrikar, fat och koppar blir till vackra smycken.

erix designVackra bruks- och prydnadsföremål av alm, björk, körsbär, mahogny, valnöt, padouk och andra träslag. Uppläggningsbrickor, smörgåsbrickor, skärbrädor, ljusstakar, karottunderlägg med mera, designade och tillverkade i en högst personlig och unik teknik.

Pärle-Mor
Hélène Sturzenbecker - ”Pärle-Mor” - har som hobby att designa och tillverka smycken med pärlor, ibland blandat med halvädelsten och kristall.

Maria Axelqvist - www.candel.se
Maria Axelqvist ritar produkter i nytänkande design med både estetik och funktion. Smarta former och spännande material är ett måste. Målet är att skapa unika ting man också blir glad av. Helt svensktillverkat.

Fox & Curry ART - www.foxocurryart.se
…modernt hantverk som syns… Susanna Axén skapar accessoarer av ULL, LIN och BOMULL i färger du blir glad av. Mössor, vantar, handledsvärmare, väskor, cykelsadelskydd, mobilfodral, kuddar, tröjor och västar... Stickat, tovat, krokat och sytt!

Dessutom blir det PAPPERSverkstad för barn kl 12-17 - tillverka pompoms och flaggspel. Butiken Diversis håller i aktiviteterna och kostnaden hamnar på ca 50 kr/barn.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar